Ik stel de yogachalet ook graag open voor andere fijne activiteiten. Ben jij gespecialiseerd in een bepaalde discipline en wil je graag jouw activiteit, workshop of lessenreeks komen geven in de yogachalet? Dat kan, zo lang het maar in de lijn ligt van "meditatie en (of in) beweging" of inspirerenderustgevende activiteiten zoals soundhealing & klankschalen concertjes, maar eveneens voor coachen en therapeuten die er individuele sessies willen doen of een regelmatige praat- of themagroep willen organiseren.

Het is ook mogelijk om samen een programma in elkaar te steken of een reeks met verschillende lessen..., verschillende opties zijn mogelijk. 

Dit heeft reeds plaats gevonden...

Lessenreeks Tibetaanse yoga in het park van Halle!
Vanaf dinsdag 30 april van 19.15u - 20.15u

Op 30/4 starten we terug met een reeks lessen waarin ik de 21 bewegingen aanleer. Maar ook gevorderden zijn welkom!
De beoefening van Lu Jong of Tibetaanse yoga is geschikt voor elke leeftijd en ieders bewegingsbereik. Op een zachte manier wordt gewerkt met de wervelkolom, het verbeteren van de fysieke conditie en het ontspannen van de geest.
Deze Lu Jong oefeningen zijn opgedeeld in 4 reeksen: 5 elementen – 5 lichaamsdelen – 5 vitale organen en 6 condities.

Kom kennis maken met deze yoga tijdens één of meerdere lessen die plaats zullen vinden in het stadspark van Halle.

Elke dinsdag van 30/4 tem 25/6 van 19.15u – 20.15u

Deelname
:

Eerste les = proefles = € 5
Nadien per les: 10 € - 5 beurtenkaart: 47 € - 8 beurtenkaart: 70 €

Waar?

In stadspark van Halle, ingang langs Parklaan (tegenover Heilig Hart college)
Bij regenweer gaat de les door in Yogachalet Kriya

Inschrijven bij yogachalet_kriya@hotmail.com

 

Vanaf donderdag 14/3 tot eind eind juni: Nieuwe reeks van 10 lessen Qi Gong

Maak kennis met de 11 Chinese gezondheidsoefeningen, geselecteerd uit duizenden Qi Gong oefeningen door een Russische arts uit de 19e eeuw en 8 brokaten die wij regelmatig beoefenen in onze Tai Chi school l’Art du Chi ! Deze les duurt een klein uur en zal uitsluitend staande zijn, al wisselen we wel al eens af met enkele voorzichtige Tai Chi-passen. Dus wie moeite heeft met zittende of liggende yoga, zal hier zeker aan zijn trekken komen.

Tarief: 10 beurtenkaart = 100€, 11 lessen in het totaal, 11de les is bonus !

Info en reserveren bij Johan Van Den Bossche: kunstvandechi@gmail.com

 

 

Vanaf zaterdag 23/2: Creatieve harpcirkels: van 10.45u - 11.45u

Ik nodig je van harte uit om deel te nemen aan deze harpcirkels, met max 6 mensen, onder leiding van harptherapeute Christine Van Den Bossche. Voorkennis van notenleer of instrument is niet nodig. Op een speelse manier kan je proeven van de trillingen en klanken van dit mooie instrument. In verbondenheid met elkaar doorheen de helende klanken en harmoniserende trillingen van de harp. 
Christine brengt voor ons kleine harpjes mee waarop we kunnen spelen (zie foto in bijlage), je kan er eventueel ook eentje huren om thuis verder te oefenen. meer info hierover bij Christine : vdb.christine@telenet.be

Je kan kiezen om aan 1 of meerdere cirkels of aan de hele reeks deel te nemen. Je kan op elk moment aansluiten.

Data harpcirkels: 23/2 - 16/3 - 30/3 - 27/4 - 11/5 - 1/6 en 29/6 telkens van 10.45u - 11.45u
Deelname per cirkel: 17 € indien we met min 4 personen zijn - 22 € indien we met max 3 zijn

Inschrijven: yogachalet_kriya@hotmail.com

Midwinter Arpegggio's - Vrijdag 21/12/'18 om 20u.

Gitarist Johan Chitara bracht eigen werk, met vaak intuïtieve en spirituele "mantra's zonder woorden" voor gitaar.
Ook nieuwe inspiraties als "Mary", "Hannes", "Little Lion"...

Inkom: 12 € (voorverkoop 10 €), -18, +60 e.a. 6 €, - 12 gratis!
Reservatie en voorverkoop: jovdbo@gmail.com

 

Klankzinnig Gongbad - Vrijdag 28/12/'18 van 20u tot 22u

Oud en nieuw: een tijd om los te laten en het nieuwe te verwelkomen. Dit is de tijd waarin we het jaar stilaan afsluiten en ons opmaken voor een nieuw begin. Een tijd waarin we vaak goede voornemens formuleren. Een goed moment om diep te ontspannen en helderheid te verwelkomen om misschien te ontdekken wat we echt willen.

Deze 2 uur durende sessie met Johan Decoster bevat toegankelijke meditatie met klankschalen en zang om ons lichaam voor te bereiden voor diepe meditatie en relaxatie met de Gong. Een Gong-bad of onderdompeling creëert een ontspannende reis voor lichaam, geest en ziel.
Energie transfer: 18€ overgemaakt vóór 25/12. Plaatsen zijn beperkt dus reserveer op voorhand je plek.
Stuur Johan een email om te reserveren en om bankoverschrijving info te bekomen: johan@johandecoster.com

BELANGRIJKE INFORMATIE
Comfort is essentieel, draag comfortabele kledij - yogamatten en enkele dekentjes zijn beschikbaar in het chalet, maar neem gerust zelf je mat, matras of deken mee als je die hebt. Breng eventueel een hoofdkussen of zitkussen mee of een kussen voor onder je knieën.
Breng eventueel wat water mee, plus 2 dekens of ideaal een slaapzak. Je lichaamstemperatuur zal dalen tijdens meditatie en relaxatie en je hebt nood aan een comfortabele warmte onder en boven je. Een oogmasker is nuttig en aangeraden, maar optioneel.
Informeer me van tevoren als je zwanger bent of een hoorapparaat draagt.
De sessie zal ononderbroken ongeveer 1u30 duren.
Op het einde zal er thee en water zijn. Neem de tijd en ruimte om achteraf te integreren zonder belangrijke verplichtingen.
Vermijd als je kan digitale afleidingen (gsm, televisie, radio) en idealiter ga je aansluitend in stilte de nachtrust in.

 

PROEFLESSEN Lu Jong yoga tijdens Charity Week: 10 – 16/12

Hartelijk dank aan de 14 enthousiaste, warmhartige mensen die een proefles kwamen bijwonen in de yogachalet of in de zorgboerderij in Herne en zo hun steentje bijdroegen aan de opbouw van het klooster voor jonge monniken in Zuid-India!

De proeflessen werden gedaan in het kader van de ‘Charity Week’ dat elk jaar georganiseerd wordt door Nangten Menlang International, een instituut dat in Europa werd opgericht door Lama Tulku Lobsang om opleidingen, workshops en dergelijke te geven. Lama Tulku Lobsang is grondlegger van o.a. Lu Jong, Tibetaanse yoga.
Dit jaar werd -net zoals vorig jaar- gekozen voor het steunen van de verdere opbouw van het Gaden Shartse - Sockpa Khangtsen Monastery in Zuid India. In dit klooster worden jonge monniken opgeleid in Boeddhistische filosofie, traditionele rituelen en algemene kennis.

De beoefening van Lu Jong yoga is geschikt voor elke leeftijd en bewegingsbereik. Zelfs als je niet zo soepel bent of wat stram in de rug, benen, heupen…, als je reuma, artrose of andere fysieke kwaaltjes hebt, dan kan je de oefeningen zittend op een krukje uitvoeren. Op een zachte manier wordt gewerkt met de wervelkolom, het verbeteren van de fysieke conditie en het ontspannen van de geest.

Maak kennis met deze Tibetaanse yoga en steun dit project!
Deelname: vrije bijdrage! Uw bijdrage gaat integraal naar de opbouw van dit klooster in Zuid India.
Wanneer:
Dinsdag 11/12: 19u – 20u en 20.30u – 21.30
Donderdag 13/12: 17u – 18u en 20.30u – 21.30u
Vrijdag 14/12: 16u – 17u en 17u – 18u
+ een externe les op vrijdag om 19.30u: in Zorgboerderij 'Our little farm', Waardestraat 11, Kokejane - Herne
Inschrijvingen: yogachalet_kriya@hotmail.com

Maandelijks klankenconcertje met Johan Decoster 

Tijdens het klankbad ervaar je de klanken van onder andere Himalaya-schalen, chimes, tingsha en de oceandrum die zich mengen met de klank van de Sedna planetengong om een mystieke ervaring te geven. Die ervaring baant zich energetisch door middel van de vele harmonische trillingen een weg door het zenuwstelsel. Lichaam en geest openen zich, legen zich en worden herladen. Elk gevoel van afgescheiden zijn met andere mensen en de natuur verdwijnt. Alles wat conflicten veroorzaakt verdwijnt en het geeft het gevoel een deel van het universum te zijn. De mentale, emotionele en fysieke lichamen worden super geleidend en super regenererend waardoor de gebruikelijke weerstand van het ego verdwijnt en ons thuis laat komen in de Stilte."
Tijdens het klankbad kan je liggen of zitten, al dan niet in meditatiehouding. Duur: ongeveer anderhalf uur.
 

Zomerprogramma van 12 juni tot 30 augustus '18

Er stond heel wat Lu Jong op het programma, zowel voor gevorderden, beginners als nieuwkomers. De gewone versie Lu Jong kwam aan bod, maar ook de stoelversie waarin we de Lu Jong bewegingen uitvoerden zittend op een kruk/stoel. Speciaal voor dit zomerprogramma had ik een aantal gepassioneerde mensen uitgenodigd die ook andere rustgevende activiteiten aanboden: PILATES - QI GONG & TAI CHI - MEDITATIES - KLANKCONCERTJES

Deze lesgevers maakten deel uit van het zomerteam:

 

Andy Debontridder:

"Ik ben gepassioneerd geraakt door gezondheid en de link tussen bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling. Door ervaring te hebben als welzijnscoach geloof ik dat elk mens een ziel heeft die zich heel graag wil laten tonen. Eens je als mens bezield geraakt start het leven en eens je tijdens dit leven ontwaakt en je ware ziel ontdekt kan dit je geluksniveau een extra dimensie geven. Een van de sleutels hiervoor zijn meditatie en yoga die alle rust creëert in je lichaam en geest. Door meditatie en yoga te beoefenen is het gevolg dan ook dat je je eigen emoties steeds beter onder controle krijgt en dit versterkt je algemeen welzijn.

Mijn lessen tijdens het zomerprogramma zullen zich dus vooral focussen op rust en aandacht om stress beter de baas te kunnen zijn."

 

Greet Decoen:

"Vanuit een zoektocht naar de oorzaak en het waarom van de dingen kwam ik op het pad naar mezelf. Een weg waarop vele bezoekers langskwamen en waar energetisch werk centraal staat. Hieruit ontstond ook het begeleiden van mensen in meditatie via zelfgeschreven verhalen rond specifieke thema’s.

Ik kijk er al naar uit jou maandelijks te mogen verwelkomen in Yogachalet Kriya met de meditatiecirkels."

 

Johan Decoster:

"Van jongs af aan ben ik een liefhebber van klank. Na enkele sacred passages heb ik de rustgevende en helende kracht ontdekt van klank. Vandaag speel ik vooral op metalen klankschalen en gongs waarbij je vaak nieuwe klanken ontdekt. Elke sessie is anders en uniek. Het is neutraal, universeel en kan je diep raken. Graag wil ik die ervaring delen met anderen nieuwsgierigen.
Tijdens het klankbad ervaar je de klanken van onder andere Himalaya-schalen, chimes, tingsha en de oceandrum die zich mengen met de klank van de Sedna planetengong om een mystieke ervaring te geven. Die ervaring baant zich energetisch door middel van de vele harmonische trillingen een weg door het zenuwstelsel. Lichaam en geest openen zich, legen zich en worden herladen. Elk gevoel van afgescheiden zijn met andere mensen en de natuur verdwijnt. Alles wat conflicten veroorzaakt verdwijnt en het geeft het gevoel een deel van het universum te zijn. De mentale, emotionele en fysieke lichamen worden super geleidend en super regenererend waardoor de gebruikelijke weerstand van het ego verdwijnt en ons thuis laat komen in de Stilte."
Tijdens het klankbad kan je liggen of zitten, al dan niet in meditatiehouding. 

Gitta Hulik:

"Na een Master in Hedendaagse Geschiedenis en Romaanse Filologie heb ik een opleiding gezondheidstherapeute gevolgd. Daarna heb ik mijn opleiding voortgezet aan de ‘Internationale School of Shiatsu’ in Zwitserland. Ik ben gediplomeerd Holistisch Aromatherapeute; tevens heb ik een vorming Cranio-Sacrale Therapie genoten bij het ‘Upledger Institute’ en Viscerale Osteopathie aan het ‘Jean-Pierre Barral Institute’.
Ik ben ook gediplomeerd Qi gong en Pilates instructeur.

Tijdens het zomerprogramma geef ik een initiatie in de Pilatesmethode om de stabiliteit en de verankering van lichaam en geest te versterken."

 

Johan Van Den Bossche:

"Ik begon begin in 2000 met mijn eerste Tai Chi en Qi Gong lessen te volgen bij Elli Dewilde in de school l'Art du chi, Stévanovitch methode dus. Deze Tai Chi kenmerkt zich door vooral innerlijk te willen opborrelen van uit de tantien, het energetisch centrum. Uiterlijk vertoon is dus helemaal niet de bedoeling. 

We maken tijdens de zomerspecial kennis met enkele basisprincipes van Qi Gong en Tai Chi, kracht in ontspanning.
“Bewegen van uit je energetisch centrum is waarachtig bewegen!"

 

 

Maandelijkse meditatiecirkels op woensdag 

Met 9 mensen (16/5) en nog eens 8 deelnemers (20/6) lieten we ons telkens meevoeren met het mooie meditatieve verhaal van Greet. We kwamen helemaal tot rust en konden alle ballast achterlaten. Op het einde van de eerste meditatie werden we nog extra verwend met een aangenaam klankenspel!

Mediteren betekent “in gedachten verzonken zijn” en is een techniek die je in staat stelt opnieuw in balans te komen, spanning los te laten en rust te vinden in lichaam en geest. Hierdoor kom je meer in verbinding met jezelf, met wie jij diep vanbinnen bent.

Er bestaan veel verschillende vormen van meditatie en je hoeft niet per se in lotushouding te zitten. Jong en oud, iedereen kan mediteren !

De meditatievorm die hier wordt aangeboden is “de geleide meditatie” die ook zeer geschikt is voor iedereen die wil starten met meditatie.

Na een intro om goed aan te komen in het hier en nu, word je meegenomen in een verhaal dat je toelaat je er volledig aan over te geven, bij ontspannende achtergrondmuziek …

Het verhaal dat gebracht wordt op 16 mei gaat over “Loslaten”; een thema waar menigéén wel eens mee worstelt.

Deze meditatie cirkel heeft plaats op woensdag 16 mei 2018 - van 20u tot 21u15, in Yogachalet Krya – Thevenetlaan 11 – 1500 Halle

Bij voldoende interesse, zal er nadien een reeks opgestart worden waarbij maandelijks een ander thema aan bod komt.

 

Wil jij er ook graag bij zijn, schrijf je dan vlug in want de plaatsen zijn beperkt; jouw financiële bijdrage is vrij met als richtprijs 10 €.

Graag meebrengen: kussen, dekentje en dikke sokken; dit alles om extra goed voor jezelf te zorgen.

 

“Tijd nemen voor meditatie, is tijd nemen voor jezelf, tijd waar niets moet, omdat jij het waard bent! “


Info en inschrijvingen: Greet Decoen – 0475/93 70 22 – gdecoen@gmail.com.

Wegens een ernstige breuk kan Greet de maandelijkse meditaties (sinds juli) niet meer doen. Van wanneer zij terug ter been is houden we je zeker op de hoogte. Neem gerust contact op zodat we je een mailtje kunnen sturen.

Godinnenreeks   

Met een achttal vrouwen waren we iedere avond gekluisterd aan Liesbeths lippen om naar haar boeiende verhalen te luisteren over 7 verschillende godinnen. We gingen ook creatief aan de slag, we deelden onze eigen verhalen, we leefden ons volledig in elke godin en ook in elkaar... Het was een uiterst boeiende reeks; een aanrader voor elke vrouw die de mythische krachten in zichzelf wil (her)ontdekken!
Per avond stemmen we ons af op de energie van één bepaalde godin uit de Griekse mythologie. Op een creatieve & zachte manier proeven we wie ze zijn en wat ze ons brengen. Werken met de godinnen is werken met archetypes; ze belichten innerlijke krachten, brengen meer verbinding en authenticiteit in ons leven. Het is een prachtig juweel als een vrouw bereid is zichzelf te zien als een vrouw die alle godinnen in zich draagt, dan wordt het leven een ontdekkingsreis waarin zij telkens andere kanten van zichzelf leert kennen. En hier nodigt deze reeks, deze cirkel van vrouwen, je toe uit… Er zal worden gewerkt met verhalen, deelrondes, meditatie, dans & beweging, kleur, klank en zoveel meer.

“Er is een magische en mysterieuze plek binnenin elke vrouw. Een plek waar het verleden de toekomst omhelst, waar oeroude vrouwelijke wijsheid huist en waar je oude godinnenlegendes kunt vinden…” Wees welkom.

De Godinnenreeks telt 7 vrijdagavonden, van 20u – 22u en start op 02-02-2018. De data zijn dus: 02/02, 09/02, 16/02, 23/02, 02/03, 09/03, 16/03.

Dit alles gaat door in Yogachalet Kriya, een knusse plek in het centrum van de stad Halle. 

Voel je je aangesproken? Aarzel dan niet om jou in te schrijven (de plaatsen zijn er beperkt), dit kan door mij een seintje te geven op 0476/300561 of per mail: liesbetlef14@hotmail.com.

Ik kies ervoor om te werken met een financiële bijdrage vanuit het hart waartoe je elke avond de kans zal krijgen...

Info en inschrijvingen: Liesbet Lefebvre – 0476/300561 - liesbetlef14@hotmail.com

Internationale vrouwendag op 8/3: Lu Jong yogales + vrouwencirkel

Met een 10-tal vrouwen - van 3 generaties!- maakten we na onze wekelijkse yogales een unieke vrouwencirkel. We deelden wat ons verbindt als vrouw. We lazen al dan niet zelf geschreven gedichten en tekstjes voor, we zongen mantra's en liedjes, we dansten onder begeleiding van de drum! Een hartverwarmende avond vol magie en vrouwelijke energie! Wordt zeker herhaald!

 

Heb ook jij soms zin om gewoon eens onder vrouwen bijeen te zijn? Heb ook jij soms een verlangen naar echte verbinding, een gedeeld zusterschap?

Op donderdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag, een ideaal moment voor het maken van een cirkel van vrouwen en ons ook wereldwijd met elkaar te verbinden, ons vrouw-zijn te eren…

DUS... Voel je je geroepen? Wees welkom op donderdag 8 maart. 

Van 19u-20u is er Lu Jong yoga, waar iedereen van harte welkom is, ook mensen die nog geen yoga gedaan hebben!

Om 20u starten we met de vrouwencirkel. Is er een lied of tekst of meditatie of foto of voorwerp of … ‘iets’ dat naar jouw gevoel de moeite waard is om te delen rond het vrouw-zijn, breng het gerust mee in de cirkel zodat we er samen een bijzondere avond van kunnen maken. Laten we delen wat er gedeeld mag worden & genieten van wat er ontstaat!

Graag inschrijven ten laatste tegen woendag(nacht) 7/3. Laat ook weten of je naar de yoga + de cirkel komt of naar één van beiden.

Mail naar: yogachalet_kriya@hotmail.com

We kijken er naar uit je te ontmoeten! 

 

Infomoment met coach Andy Debontridder - zondag 25/2 om 14u.

3 mensen luisterden met aandacht naar al de info en tips rond gezondheid en gezond ontbijten die coach Andy met veel enthousiasme en passie met ons deelde. 


Dit zijn de vragen die hij op voorhand stelde:

Zin om te leren uitgebalanceerde keuzes te maken voor jezelf en je lichaam?

Zin om te leren de juiste voedingskeuzes te maken voor balans in je lichaam?

Zin om te leren hoe je op een uitgebalanceerde manier gewicht kan verliezen?

Zin om te leren hoe je jouw sportprestaties kan verbeteren?

Zin om te leren je levensbalans in evenwicht te krijgen?

Zin om te leren hoe je fitter kan zijn gedurende je dag?

Zin om te leren meer positieve energie te creëren?

Wens je graag ondersteuning bij het scherper stellen of realiseren van jouw dromen?

Is er op minstens 1 vraag waar je ‘ja’ op geantwoord hebt? Dan ben je van harte welkom op zondag 25/02/'18 om 14u. in Yogachalet Kriya voor vrijblijvende informatie over hoe ik werk als coach en wat er allemaal zoal mogelijk is voor jou. Ik werk in combinatie met de voeding van Herbalife voor een optimale ondersteuning op zowel lichamelijk als geestelijk vlak. Dit door de begeleiding die ik als extra ondersteuning geef.

Voel je je aangesproken? Schrijf je dan in bij Kristel: yogachalet_kriya@hotmail.com. Als je graag je partner, een vriend(in),... wenst mee te brengen, dat kan. Laat weten met hoeveel je komt.
Duur: +- 1 uur. Gratis deelname!

Midwinter inspiraties met Halse gitarist Johan Chitara - 21/12/'17

Een tiental luisteraars genoten van het prachtige concert van Johan! Iedereen kwam blij, verlicht en met een warm hartje naar buiten!

Wanneer: donderdag 21/12 van 20.30u tot 21.45u

Vrije bijdrage (richtprijs 10€)

Inschrijven bij Johan Chitara: gitaronic@gmail.com of bij yogachalet_kriya@hotmail.com

Voorsmaakje "Annunciare" uit de suite "6 Kerstmysteries" (via FB van Johan Chitara)

Proefles Qi Gong met Johan Van Den Bossche - 14/12/'17

Het was een aangename kennismaking met Qi Gong voor de 6 deelnemers op de proefles. Met dank aan de immer bevlogen en inspirerende Johan Van Den Bossche!

Johan is tai Chi en Qi Gong leraar bij de internationale Tai Chi school l'Art du Chi en doceert dus volgens de Stévanovitch methode. Hij starte met Tai Chi les en Qi Gong les geven in 2012 in Halle. Het grote verschil tussen Tai Chi en Qi Gong is dat Qi Gong meestal al staande gebeurd en de bewegingen zijn niet martiaal in tegenstelling tot Tai Chi die -weliswaar gebaseerd op Qi Gong- martiale bewegingen uitvoert en coördinatie met verplaatsingen.
Het gemeenschappelijke is dat de bewegingen van uit de lage buik of de Tantien worden gestuurd. Het leren manipuleren en doen stromen van de chi is dus essentieel en biedt uiteindelijk veel voordelen ook in het dagelijkse leven. Johan stelt voor om de 11 gezondheidsoefeningen te verkennen die geselecteerd werden door een Russische arts in de 19e eeuw en deze 11 zijn ook de basis van de Stévanovitch methode in de school van Innerlijke Weg.

Wanneer: Donderdag 14/12 van 19u - 20u.

Deelname: 5 €

Inschrijven verplicht (max. 10 deelnemers!): via yogachalet_kriya@hotmail.com